Make your own free website on Tripod.com
GERBANG | INFO KRAF 1 | INFO KRAF 2 | INFO KRAF 3 | GALERI

duniaseramik.jpg

PESANAN

KAEDAH PESANAN.

  1. Buat pilihan produk yang anda sukai di halaman produk kami. Maklumat Tinggi, Lebar & Berat adalah untuk memudahkan anda membayangkan saiz sebenar produk tersebut.
  2. Sesudah pasti, pergi ke lama BORANG PESANAN, masukkan maklumat yang diminta. Pastikan Baki Stok kami mencukupi untuk tempahan anda.
  3. Masukkan maklumat peribadi anda di ruang yang disediakan. Emelkan kepada kami.
  4. Setelah itu bolehlah anda menguruskan soal pembayaran. Sila lihat KAEDAH PEMBAYARAN.
  5. Penghantaran akan dibuat setelah pihak kami menerima pembayaran dari anda. Penghantaran adalah melaui pos biasa (berdaftar) untuk menjimatkan kos. Penghantaran Ekspres boleh dirundingkan dengan penambahan pada kos penghantaran.

KAEDAH PEMBAYARAN.

  1. Bayaran melalui cek, Kiriman Wang (money order), atau pun Wang Pos (postal Order). (Bayaran melalui cek akan mengambil sedikit masa untuk pengesahan cek). Hantarkan Cek / Kiriman Wang / Wang Pos anda atas nama Darma Kifayah Enterprise. Hantarkan bersama dengan Borang Pesanan anda ke alamat hubungan kami. Sebelum itu, anda hendaklah e-melkan terlebih dahulu Borang Pesanan anda kepada kami. Kami akan menyimpan stok tersebut untuk anda. Kami memberi tempoh seminggu untuk pembayaran secara pos.Selepas tempoh tersebut, pesanan anda akan dibatalkan jika pihak kami tidak menerima sebarang pembayaran. Anda boleh melanjutkan tempoh pembayaran dengan memaklumkannya kepada kami terlebih dahulu.
  2. Melalui bank (Malayan Banking Berhad). Cara ini lebih mudah dan cepat. Sama ada dengan cara pemindahan dari mesin ATM, Maybank2u, atau pun memasukkan wang tunai melalui Kaunter atau melaui Mesin Deposit. Masukkan / Pindahkan wang anda mengikut jumlah di borang Pesanan ke nombor akaun  164137002995  atas nama Khairil Anizan bin Alang Bee (untuk akaun kami di Maybank). Sila simpan slip bank anda untuk rujukan, sehingga segala urusniaga di antara kita selesai. Kami memberi tempoh sehingga 3 hari sahaja untuk pembayaran melaui bank.

Selepas membuat pembayaran, hantarkan maklumat berikut melalui SMS: Nama, Alamat Lengkap, Jumlah Bayaran, bank masa bayaran, (seperti dalam slip) dan alamat e-mel jika ada. Hantarkan ke 013 - 6701491.Lihat contoh berikut:

Rozita binti Ali,
24 Jalan Mewah 3,
Bandar Tun Razak,
56100 Kuala Lumpur.
bayaran : RM 50.00
BanK MBB
Jam 10:14 am
rba@yahoo.com

Anda juga boleh menghantar maklumat pembayaran melalui telefon biasa atau melaluie-mel. Sebaik sahaja maklumat pembayaran anda telah kami sahkan, anda akan kami hubungi dengan segera untuk mengesahkan penerimaan, seterusnya memberitahu tindakan kami selanjutnya.

 

Panduan Tambahan.

bayaran melalui kaunter

Boleh dilakukan di mana-mana cawangan Malayan Banking Berhad, seperti mana anda membuat simpanan untuk akaun simpanan anda sendiri. Simpan Slip Bank tersebut sebagai bukti pembayaran anda.

bayaran melalui Mesin Deposit

Mesin Deposit adalah cara terkini memasukkan wang ke dalam bank. Pergi ke mana-mana kiosk Mesin Deposit Malayan Banking Berhad, tekan Butang Enter, dan ikuti arahan selanjutnya. MASALAHNYA, Mesin Deposit hanya menerima wang kertas RM 10.00, RM 50.00 dan RM 100.00 sahaja. Mungkin anda tidak dapat membayar dengan jumlah yang tepat dengan jumlah bayaran yang sepatutnya anda bayar. Mesin Deposit juga tidak menerima wang yang koyak atau berkedut!

pindahan wang melalui mesin ATM.

Ini cara yang paling mudah! Asalkan anda mempunyai kad ATM maybank. Anda boleh melakukan pembayaran pada bila-bila masa: 24 jam sehari!

Pilih :  LAIN-LAIN URUSNIAGA > PINDAHAN > AKAUN PIHAK KETIGA. Masukkan nombor akaun kami dan pastikan nama yang dipamerkan adalah nama yang betul. Masukkan jumlah pembayaran yang perlu dibayar. Tekan YA setelah anda pasti. Simpan resit anda sebagai bukti pembayaran.

Pindahan wang juga boleh dibuat melaui Maybank2u.com. Sekiranya anda masih belum mendaftar dengan Maybak2u, anda hendaklah pergi ke mesin ATM untuk mendapatkan No. Akses dan No. PIN. Atau dapatkan bantuan dari Bahagia Khidmat Pelanggan Maybank2u.com :  1-300-88-6688

Untuk membuat pembayaran secara online, sila klik link di bawah :

BANK
NO. AKAUN
NAMA

mb2u_logo_r.gif
MALAYAN BANKING BERHAD (MBB)

164137002995
 
emel : kedaisiberneka@yahoo.com.my
KHAIRIL ANIZAN ALANG BEE


Laman Rangkaian :
 
Alamat perniagaan kami:
DARMA KIFAYAH ENTERPRISE,
Kedai Mussolla Darul Salam,  Jalan Teratai 2/5, Taman Bukit Teratai,
56100 KUALA LUMPUR.
Tel: 03-42806803, 013-6701491